Αγωνιστική

ΚΟΞ

Η αγωνιστική ομάδα αποτελεί την κορυφή της δομής του κολυμβητικού τμήματος. Εδώ εντάσσονται κολυμβητές και κολυμβήτριες κατά βάση από 13 ετών, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα στο Επίπεδο 3. Οι αθλητές επιλέγουν να κάνουν συστηματική προπόνηση με στόχο την καλύτερη δυνατή απόδοση και συμμετέχουν σε επίσημους αγώνες και πρωταθλήματα. Η προπόνηση προχωρά σύμφωνα με τις αρχές που υποδεικνύει η επιστήμη της προπονητικής. Η ομάδα δίνει τη δυνατότητα σε όποιον αθλητή το επιθυμεί, να προπονηθεί κατάλληλα για να βελτιώσει τις ικανότητές του και να φθάσει στη διάκριση. Η συνέπεια στη σωστή προετοιμασία και το ήθος στους αγώνες κάνουν το τμήμα να ξεχωρίζει. Το ευχάριστο κλίμα ομάδας και η ξεχωριστή φιλική σύνδεση των μελών της ομάδας κάνουν ιδιαίτερες και αξέχαστες τις εμπειρίες των αθλητών στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της αγωνιστικής ομάδας. Στα επίπεδα αυτά εντάσσεται κυρίως η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του Ομίλου!

Στόχος η σταδιακή εξέλιξη και η στοχευμένη κορύφωση της απόδοσης των αθλητών και των αθλητριών της! Εξειδικευμένη προπόνηση και στο γυμναστήριο με ασφαλή προσέγγιση και σύγχρονες μεθόδους!

Εφαρμόζοντας τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και το μακροχρόνιο πλάνο αθλητικής ανάπτυξης, η προπόνηση έχει πολλές διαστάσεις που προσαρμόζονται στο επίπεδο του/της κάθε αθλητή/-ήτριας: τελειοποίηση τεχνικής, ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων, αγωνιστική απόδοση, προάσπιση σωματικής υγείας, ψυχολογική βελτίωση κ.α.!

Έμφαση στην πορεία του κάθε αθλητή και της κάθε αθλήτριας! Ομαδική λειτουργία αλλά και στοχευμένη ενίσχυση στο κορυφαίο επίπεδο όταν κρίνεται απαραίτητο!

Συμμετοχή σε όλες τις επίσημες αγωνιστικές δραστηριότητες, όπως όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με στόχο τη βελτίωση όλων των αθλητών/-ριών!

Συνεχής παρακολούθηση μέσω αξιολογήσεων, ειδικών μετρήσεων, συνεργασιών με επιστήμονες όπως διατροφολόγος, φυσικοθεραπευτής κ.α.! Συνέπεια στην προσπάθεια, προσωπική επικοινωνία, συνολική υποστήριξη και ολιστική προσέγγιση της συμμετοχής στην αγωνιστική κολύμβηση!

Το ήθος, η ευγενής άμιλλα, η επιστημονική προσέγγιση, η συστηματική προσπάθεια, οι ξεκάθαροι στόχοι και η θετική διάθεση για βελτίωση αποτελούν βασικά συστατικά της δουλειάς των μελών της αγωνιστικής ομάδας του ΚΟΞ που οδηγούν στην ευχάριστη βιωματική εμπειρία της συμμετοχής στο άθλημα της κολύμβησης!

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
Τσιμισκή & πάροδος Τρικούπη 1
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6944-317172 & 6932-445518