Ποιοι είμαστε

1954

Ο Κολυμβητικός Όμιλος ΞΑΝΘΗΣ (ΚΟΞ ) είναι το μοναδικό αμιγώς κολυμβητικό σωματείο στον Δήμο Ξάνθης  και ευρύτερα στον Νομό Ξάνθης. Σκοπός και στόχος του συλλόγου είναι να δώσει μια διαφορετική οπτική στην δομή και λειτουργία των ερασιτεχνικών συλλόγων στην χώρα μας.

Από το 1954 όταν ο σύλλογος ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Κλασσική Κολύμβηση και στην υδατοσφαίριση, έχει καταφέρει, με την συστηματική δουλειά και προπόνηση, να πρωταγωνιστεί στην προ-αγωνιστική (9-12 ετών), και  στην αγωνιστική κατηγορία (12 ετών και πάνω) κολυμβητές και κολυμβήτριες του Ομίλου μας συγκαταλέγονται στους κορυφαίους αθλητές στην Ελλάδα, και στην άνοδο της ομάδας υδατοσφαίρισης στην Α2 Εθνική Ανδρών.

Παράλληλα με την αγωνιστική προετοιμασία των αθλητών, ο σύλλογός μας λειτουργεί καθημερινά σχολές και ακαδημίες για παιδιά όλων των ηλικιών (από 3 ετών και άνω), διδάσκοντας τις τεχνικές και το άθλημα της κλασσικής κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης, στα παιδιά του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής (Άβδηρα, Τόπειρο, Μύκη). Τα παιδιά αυτά αποτελούν το φυτώριο για τις μετέπειτα αγωνιστικές κατηγορίες. Σήμερα, στις τάξεις μας κολυμπούν περίπου 60 παιδιά & ετησίως σε όλα τα διδακτικά τρίμηνα πάνω από …… μικροί και μεγάλοι κολυμβητές. Παράλληλα, λειτουργούμε και τμήμα προετοιμασίας στο αγώνισμα της κλασσικής κολύμβησης για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΤΕΦΑΑ και στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές.

Ο ΚΟΞ  είναι εγγεγραμμένος στην ΚΟΕ (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος), έχει λάβει την Ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γ.Γ.Α. έχει εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΚΟΕ, στις κολυμβητικές ημερίδες και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Σε όλες τις διοργανώσεις της ΚΟΕ, οι κολυμβητές μας καταφέρνουν να πρωταγωνιστούν και να κατακτούν πληθώρα μεταλλίων και διακρίσεων.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
Τσιμισκή & πάροδος Τρικούπη 1
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6944-317172 & 6932-445518