η ιστορία μας

1954

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ξάνθης, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία υγρού στίβου της χώρας δημιουργήθηκε το 1954 με στόχο να προαγάγει τον αθλητισμό, να εμπνεύσει την αγάπη και το σεβασμό στο υδάτινο περιβάλλον και να ενισχύσει τη σχέση των Ξανθιωτών με το υγρό στοιχείο. Ήδη από τον πρώτο χρόνο ίδρυσής του λειτούργησαν τα τμήματα κολύμβησης, ενώ το 1974 τμήματα Υδατοσφαίρισης.

Βασική φιλοσοφία του ομίλου είναι ότι ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο υγρός στίβος αναπτύσσει σωματικές και πνευματικές δεξιότητες απαραίτητες για την ωρίμανση και την κοινωνικοποίηση των ατόμων μιας κοινωνίας Από το 2014, όπου έκλεισε οριστικά το κολυμβητήριο της πόλης μας, ο ΚΟΞ πιστός στην αρχή του για προσφορά της δυνατότητας άθλησης σε όλους, συνέχισε τις προπονήσεις του σε κολυμβητήρια όμορων Δήμων. Και παρά την πολυετή παύση λειτουργίας του κολυμβητηρίου της πόλης μας ο ΚΟΞ συνεχίζει δυναμικά να έχει παρουσία στα δρώμενα του υγρού στίβου

Ο ΚΟΞ διαθέτει σήμερα πάνω από 500 μέλη και περισσότερους από 70 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών και συμμετέχει σε όλα τα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών των αθλημάτων του, τροφοδοτώντας παράλληλα διαχρονικά τις εθνικές ομάδες με τους επίλεκτους αθλητές και τις αθλήτριές του. Για τον Κολυμβητικό Όμιλο Ξάνθης βέβαια ο πρωταθλητισμός- αθλητισμός επιδόσεων αποτελεί μόνο επιλογή και όχι μονόδρομο.

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
Τσιμισκή & πάροδος Τρικούπη 1
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6944-317172 & 6932-445518