Προ-αγωνιστική

ΚΟΞ

Στο προαγωνιστικό τμήμα εντάσσονται κυρίως παιδιά ηλικίας 9-12 ετών που προέρχονται από το Επίπεδο 2. Εδώ τα παιδιά, έχοντας μάθει να κολυμπούν σωστά, βελτιστοποιούν την τεχνική κολύμβησής τους σε όλα τα στυλ, αρχίζουν να αποκτούν επαφή με την έννοια της προπόνησης των φυσικών ικανοτήτων, μαθαίνουν τους κανονισμούς της κολύμβησης, αλλά και την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι αφού ξεκινούν να συμμετέχουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες με αθλητές της ηλικίας τους. Στο τμήμα των προαγωνστικών κατηγοριών αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα, η προσπάθεια, κ.α., γίνονται στην πράξη κατανοητές από τα παιδιά. Ευχάριστες δραστηριότητες εντός κι εκτός πισίνας είναι στο πρόγραμμα του τμήματος!

Μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στο επίπεδο 2, τα παιδιά περνάνε σταδιακά στα επίπεδα 3 και 4 που προπονούνται στις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων! Εδώ ανήκουν κυρίως οι προαγωνιστικές κατηγορίες, που όπως λέει και το όνομά τους, είναι αυτές που προετοιμάζονται για την αγωνιστική ομάδα!

Τα παιδιά μαθαίνουν τους κανονισμούς κολύμβησης, την προπονητική και αγωνιστική διαδικασία, την ομαδική λειτουργία αλλά και την ατομική υπευθυνότητα και προσπάθεια!

Βελτιστοποίηση της τεχνικής σε όλα τα στυλ και εκμάθηση της προπόνησης φυσικών ικανοτήτων!

Εισαγωγή στις αγωνιστικές δραστηριότητες! Ευ αγωνίζεσθαι, ευγενής άμιλλα και συνεχής προσπάθεια είναι οι βασικές μας αρχές!

Συμμετέχουν όλα τα παιδιά αλλά υπάρχει εξατομικευμένη επίβλεψη της πορείας του κάθε παιδιού! Σωστή προετοιμασία ώστε τα παιδιά να είναι έτοιμα να επιλέξουν την αγωνιστική τους πορεία στο άθλημα!

Κατάλληλη προπόνηση σύμφωνα με το πλάνο μακροχρόνιας αθλητικής ανάπτυξης, τα επιστημονικά δεδομένα και φυσικά την ηλικία και το επίπεδο των παιδιών!

Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης
Τσιμισκή & πάροδος Τρικούπη 1
Τηλέφωνα επικοινωνίας
6944-317172 & 6932-445518